Subsidie vooraf bij aanpassing van nieuwbouw voor arbeidsgehandicapten.

  • Joep Simons

    Wie kan mij helpen, wij willen 43 aangepaste werkplekken laten maken voor reïntegrerende arbeidsgehandicapten (+/- 100 personen). Kan iemand mij vertellen welke subsidiemogelijkheden hiervoor zijn? Graag zouden wij het geld willen gebruiken bij de bouw van deze ruimtes e.d. om zo achteraf geen dubbel werk zal worden verrichten.

    De arbeidsgehandicapten moeten nog worden aangenomen, dus de profielen van deze personen zijn nog niet bekend!

    Graag zou ik wat tips of contactpersonen willen hebben…

    Bij voorbaat dank!

    J.Simons

  • hemme

    Info via www.cwinet.nl

    De reïntegratie-mogelijkheden voor u

    Met verschillende regelingen wil de overheid de kansen op werk voor mensen met een arbeidshandicap vergroten. Een aantal regelingen zorgt ervoor dat het voor uw werkgever (financieel) aantrekkelijker is om u aan het werk te houden. Of om u als nieuwe werknemer in dienst te nemen:

    1. Premiekorting

    Een werkgever kan in aanmerking komen voor een korting op de WAO- en WW-premies als hij een arbeidsgehandicapte werknemer in dienst neemt of houdt.

    2. Subsidie voor extra reïntegratiekosten

    Zijn de kosten voor aanpassing van uw werkplek hoger dan de premiekorting? Dan kan de werkgever een aanvullende subsidie aanvragen.

    3. Loondoorbetaling bij ziekte

    Als u in de eerste 5 jaar na indiensttreding ziek wordt, betaalt UWV uw loon door.

    4. Geen hogere premie arbeidsongeschiktheid

    Mocht u binnen 6 jaar toch weer arbeidsongeschikt raken, dan heeft dit geen consequenties voor de hoogte van de WAO/WIA-premie die uw nieuwe werkgever moet afdragen.

    5. Voorzieningen

    Persoonsgebonden en meeneembare voorzieningen kunt u zelf aanvragen. Bijvoorbeeld een vervoersvoorziening, een hulpmiddel bij het werk of een jobcoach (persoonlijke ondersteuning).

    6. Proefplaatsing

    U gaat ander werk doen bij uw eigen werkgever of bij een nieuwe werkgever. Via een proefplaatsing probeert u dat eerst uit door te gaan werken met behoud van uitkering.

    7. Loonsuppletie

    U gaat weer aan het werk maar verdient minder dan u zou kunnen verdienen. Loonsuppletie is een tijdelijke aanvulling op uw loon.

    8. Scholing, opleiding en reïntegratietraject

    Een reïntegratiebedrijf kan u helpen op weg naar werk. Een scholing of opleiding kan deel uitmaken van het trajectplan dat u samen met het reïntegratiebedrijf opstelt. Na goedkeuring van het plan betaalt uw uitkeringsinstantie of uw werkgever de kosten.

    9. De individuele reïntegratieovereenkomst (IRO)

    Sinds 1 januari 2004 kunt u ook gebruik maken van een individuele reïntegratieovereenkomst (IRO). U kunt dan met een reïntegratiebedrijf van uw keuze zelf een trajectplan opstellen en een aanvraag voor een IRO bij UWV indienen. Informeer over de voorwaarden bij UWV.