De gemeente Sint Anthonis (noord-brabant) is voornemens haar rioolstelstel te vervangen/op te knappen op redelijk korte termijn. Zijn hiervoor subsidiemogelijkheden is mijn vraag.
Bij voorbaat dank,
Jos van Asten
Beleidsmedewerker Economische Zaken
Jos,
Het doel van het Budget investeringen ruimtelijke kwaliteit is een impuls te geven aan investeringsprojecten die de beleidsdoelen van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening (ontwikkeling van stedelijke centra bevorderen en het open land te versterken) ondersteunen en zonder die impuls niet van de grond komen. BIRK wordt gefinancierd vanuit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).
Het Budget is bedoeld om zowel gewenste ontwikkelingen te stimuleren als om ongewenste ontwikkelingen of activiteiten te beëindigen.
In aanmerking voor een bijdrage komen alleen gemeenten, provincies of waterschappen.
Het gaat enerzijds om projecten die een einde maken aan gevaarlijke situaties (bijvoorbeeld door het verplaatsen van spoorwegemplacementen) of die barrières slechten (denk aan ondertunneling van infrastructuur) zodat er in stedelijk gebied meer huizen gebouwd kunnen worden. Anderzijds gaat het om projecten die de ontwikkeling van het landelijk gebied versterken (het opruimen van ongewenste bestemmingen of het beter ontsluiten van natuurgebieden). Op die manier wil VROM stimuleren dat het landelijk gebied open blijft. Resultaten moeten op korte termijn kunnen worden behaald.
De subsidie per project bedraagt maximaal 20% van de subsidiabele kosten.
Middels een voorselectie worden projectvoorstellen aan een eerste toets onderworpen. Daarbij wordt afstemming gezocht met de landsdelen in het kader van de regioconvenanten. De indieners van de projectvoorstellen moeten aantonen waarom zij in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Budget. Hierbij wordt getoetst op onder andere de bijdrage aan het ruimtelijk beleid, financiering door andere partijen, concreetheid, urgentie en draagvlak.
Indien wordt voldaan aan de voorwaarden, gaat het project over naar de volgende fase. In deze fase wordt het projectvoorstel door de initiatiefnemer uitgewerkt. In deze fase wordt op basis van de urgentie van een project een prioritering in de voorstellen aangebracht. Hierbij kan blijken dat projectvoorstellen definitief niet in aanmerking komen voor een bijdrage.
Projecten moeten betrekking hebben op één van de volgende toepassingsgebieden:
knooppuntontwikkeling in een centrum in een nationaal stedelijk netwerk: Groningen-Assen (de centra Groningen en Assen), Twente (de centra Enschede, Hengelo en Almelo), Arnhem-Nijmegen (de centra Arnhem en Nijmegen), de Deltametropool (de centra Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Almere, Amersfoort, Delft, Dordrecht, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Leiden, Zaanstad en Zoetermeer), Brabantstad (de centra Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Helmond) of Maastricht-Heerlen (de centra Maastricht, Heerlen, Sittard en Geleen);
ontwikkeling van een nationaal landschap: het Groene Hart, de Hoeksche Waard en Noord-Hollands Midden;
Nationaal project de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Met vriendelijke groet,
Bert Stegehuis.
Voor meer informatie over ons bedrijf Rendeuro b.v. zie:
www.rendeuro.nl
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?