Subsidies samenwerking zorg

  • Marc de Jong

    Ik ben op zoek naar subsidies aangaande samenwerking in de 1e lijns gezondheidszorg. Denk aan fysiotherapie, huisarts, etc. die samen gaan werken in een gezondheidscentrum. Kan iemand mij hierover van advies dienen.

  • Rendeuro uw subsidietijger

    Beste Marc,

    Meerdere mogelijkheden, o.a.

    Binnen het actiekader voor de volksgezondheid heeft de Europese Commissie een Communautair actieprogramma ingesteld inzake gezondheidsbevordering, -voorlichting, -opvoeding en -opleiding, teneinde een hoog niveau van de gezondheidszorg te bevorderen.

    Na 2002 wordt dit programma ingetrokken zodra een nieuw communautair actieprogramma op het gebied van de volksgezondheid van kracht wordt.

    Het programma legt bijzonder de nadruk op gezondheidsdeterminanten en niet zozeer op ziekten. Het is gericht op de volgende thema's:

    de verbetering van de kennis door middel van een goedgestructureerd, veelomvattend systeem om informatie en kennis op gezondheidsgebied te verzamelen, analyseren, en evalueren en beschikbaar te stellen aan de bevoegde autoriteiten, gezondheidswerkers en de bevolking;

    de vergroting van het vermogen om te reageren op gezondheidsbedreigingen door een betere werkiing en integratie van de systemen voor surveillance, vroegtijdige waarschuwing en snelle maatregelen met betrekking tot uiteenlopende risico's en problemen;

    de beïnvloeding van gezondheidsdeterminanten door middel van gezondheidsbevordering en ziektepreventie.

    Er wordt voorrang verleend aan kwesties die van groot belang worden geacht, zoals:

    geestelijke gezondheid;

    lichaamsbeweging;

    voeding;

    hart en bloedvaten;

    alcohol.

    Het jaar 2002 zal de overgang naar een nieuwe strategie voor de volksgezondheid vormen. Totdat het nieuwe communautaire actieprogramma op het gebied van de volksgezondheid (2002-2006) van start gaat, zullen de milieugebonden gezondheidsdeterminanten hoofdzakelijk aan bod komen in het kader van het communautair actieprogramma inzake milieuverontreiniging samenhangende ziekten, terwijl het programma voor gezondheidsbevordering zich vooral op keefstijlgebonden gezondheidsdeterminanten zal richten

    Aanvragen moeten met behulp van een aanvraagformulier vooraf worden ingediend bij de Commissie van de Europese Gemeenschappen.

    Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

    Onze website is http://www.rendeuro.nl/

    Bert Stegehuis.