nieuwbouw clubhuis

  • David

    Er is een tafeltennisvereniging die kleedkamers en natte ruimtes hebben in een oude hout-bouw. Deze houtbouw is dermate oud en aangetast, dat het niet tot nauwelijks is te gebruiken voor zijn functies.

    Verder kan in de speelhal nog getafeltennist worden, maar deze is ook aan een verbouwing toe. De vloer voldoet niet meer aan de eisen voor te tafeltennissen. Op de kale betonvloer moet een nieuwe houten vloer komen te liggen. Ook moet het dak worden gerepareerd.

    Helaas is deze tafeltennisvereniging (zoals velen) niet in staat om alles zelf te betalen. De gemeente wil liever ook niet zo veel geld uitgeven aan tafeltennis. Dit komt doordat de vereniging 80 leden heeft. Een gemeente geeft natuurlijk meer geld uit aan een voetbalvereniging van 400 leden.

    Waar kan ik informatie verkrijgen over eventuele subsidies voor een tafeltennisvereniging?

  • Michael

    Hoi David,

    Heel vervelend dat jullie nu een oude accommodatie moeten gebruiken terwijl er toch bijna 100 leden zijn bij jullie club.

    Je kunt verschillende dingen doen.

    Je zou een clubactie op kunnen zetten om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Is wel veel werk en dan moet je eerst weten hoeveel geld de nieuwe ruimte zou moeten gaan kosten.

    Je moet dus eerst weten wat je wilt en wat de meerwaarde is voor de club en voor de gemeente. Als het voor beide kanten aantrekkelijk is kun je namelijk ook gaan denken aan de eventuele subsidie.

    Wat heel goed zou kunnen helpen is om in de Houtbouw te blijven omdat dit toch een zeer karakteristieke uitstraling geeft. Voor de gemeente is dit weer aantrekkelijk omdat dit er natuurlijk ook heel mooi uitziet. Het is vaak veel beter en gezelliger dan een bouwhok of nieuwbouw. En zo kunnen meer mensen of andere verenigingen hiervan gebruik maken.

    Succes!

  • ad

    Waarom zou de gemeente niet willen helpen ? Heb je het al een keer gevraagd?