Ruimte voor landbouw- en vervoersector binnen BSRI.

Het ministerie van Economische Zaken heeft een wijziging van de uitvoeringsregeling Besluit subsidies regionale investeringsprojecten 2000 (BSRI) gepubliceerd. De wijziging heeft tot doel de ruimte die de Europese regelgeving biedt met betrekking tot de landbouw- en vervoersector alsnog te benutten. Bedrijven uit deze sectoren waren voorheen uitgesloten.

Binnen de landbouwsector komen industriële landbouwbedrijven die primaire producten verwerken waarvoor voldoende afzetmogelijkheden bestaan, nu wel in aanmerking. De investeringen moeten dan wel zijn gericht op één of meer van de volgende doelstellingen:

- verlaging van de productiekosten;

- verbetering en omschakeling van de productie;

- verhoging van de kwaliteit;

- instandhouding en verbetering van het natuurlijke milieu;

- hygiënische omstandigheden en de normen inzake dierenwelzijn;

- bevordering van de diversificatie van landbouwactiviteiten.

Voor bedrijven in de vervoersector geldt dat zij nu wel voor een bijdrage in aanmerking komen als zij investeren in distributiecentra. Investeringen in vervoermiddelen die niet permanent op de bedrijfslocatie aanwezig zijn, zijn echter van subsidie uitgesloten.

Het doel van het BSRI is de economische structuur in bepaalde delen van Nederland te verbeteren door de vestiging en/of uitbreiding van bedrijven in deze economisch zwakkere regio's te bevorderen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Onze website is

Met vriendelijke groet

Bert Stegehuis.