vrouwelijke starter, W & S voor ICT

  • feberwee

    Kan iemand mij informatie geven wat de mogelijkheden zijn wat betreft subsidies en fiscale voordelen als ik een BV opricht op het gebied van Werving en Selectie van ICT consultants.

    Het betreft de bemiddeling van zowel nederlandstalige consultants als EU consultants voor projecten in Nederland & sporadisch ook in het buitenland (EU)

    Vriendelijke groet,

    Martine Feberwee

    mfeberwee@itmind.nl

  • mr Onno van der Kuip

    Beste Martine Feberwee,

    Het starten van een nieuwe BV op zich is geen bijzonderheid maar dient tot het normale gedrag van onze burgers te horen (Nederland loopt hierin internationaal behoorlijk achter, we kiezen tevaak voor loondienst…. ondanks onze VOC ervaring die we allen toch in onze aderen schijnen te hebben…).

    Voor elke oprichting van een BV geldt dat er ook geld zal worden uitgegeven. Dus wees kritisch bij INKOOP van kosten (investeringen en operationele kosten). Hier kan subsidie op zitten en doorgaans dient vooraf een aanvraag te worden ingediend. Voor een W&S bureau voor ICTérs is het mede afhankelijk in welke regio van Nederland het bedrijf gevestigd is.

    Soms worden ook diensten verleend die zijn te kwalificeren als scholing, kennisoverdracht, training, cursussen. Deze diensten zijn subsidiabel voor de afnemer mits deze een bedrijf of non profit organisatie in Nederland is.

    Probleem bij de meeste ondernemers is dat zij GEEN SUBSIDIE HERKENNEN.

    Een training Subsidieherkenning of Subsidiebewust Ondernemen kan de ondernemer verder helpen in het traceren van besparing op kosten en investeringen via subsidies en fiscale tegemoetkomingen.

    Meer interesse? Neem eens vrijblijvend contact op.

    Onno van der Kuip

    Van der Kuip advies & organisatie

    Postbus 13

    9750 AA Haren

    info@vanderkuip.nl

    tel 050 5370664