Kosten subsidies kinderopvang

  • MV

    Wat zijn de percentages die subsidieadvisbureaus vragen. Het gaat om subsidies voor het vermeerderen van het aantal kindplaatsen en om subsidies voor de verbouwing en huurgewenning. Bijdragen van gemeente (Amsterdam) zijn hoog en subsidie is relatief makkelijk te verkrijgen alleen hebben we daar zelf geen tijd voor.

    Willen best een bureau daarvoor gebruiken maar ik heb percentages van 15% gehoord en dat is me te veel. Iemand?

  • Jan de Bie

    Beste MV,

    Klik hieronder

    en u leest een uitgebreide uitleg hoe subsidieadviseurs de prijs voor hun diensten kunnen bepalen.

    Groeten

    Jan de Bie

  • mr Onno van der Kuip

    Wij hebben ook als opdrachtgevers de particuliere kinderopvang. We werken op urenbasis om de VWS subsidies en overige subsidies (gemeente, senter, fondsen) te regelen.

    We zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen gisteren - in verband met dat onderzoek in de USA aanpasing in omschrijving kwaliteitsinstelling - in de concepttekst van de nieuwe Basiswet Kinderopvang die per 1-1-2004 in werking treedt.

    Neem eens vrijblijvend contact op. We hebben ook opdrachtgevers in Amsterdam.

    Mailto: info@vanderkuip.nl

    Met vriendelijke groet,

    mr Onno van der Kuip

  • Rendeuro uw subsidietijger

    In dit soort gevallen kan ook 10 % berekend worden, nader overleg is dan noodzakelijk.

    BIJVOORBEELD

    Afkorting TSBO

    Naam Regeling uitbreiding kinderopvang en buitenschoolse opvang

    Budget € 119,1 miljoen (f 262,5 miljoen) (duur van het programma)

    Looptijd 01.01.1997 t/m 31.12.2002

    Soort bijdrage Subsidie

    Samenvatting

    Met de Regeling uitbreiding kinderopvang en buitenschoolse opvang wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de arbeidsparticipatie bevorderen van ouders met kinderen op schoolgaande leeftijd. De afgelopen jaren is vooral geïnvesteerd in de kinderopvang van nul tot en met vier jaar waardoor de doorstroming naar opvangplaatsen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar stagneert.

    De doelgroep bestaat uit gemeenten, centra voor kinderopvang en gastouderopvang.

    Met deze tijdelijke regeling wilde de minister het aantal kinderopvangplaatsen voor kinderen in de basisschoolleeftijd verhogen met 20.000 in de komende jaren. Vanaf 1998 zijn daar nog eens 6300 extra plaatsen bijgekomen. Naast de buitenschoolse opvang en gastouderopvang voor kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar is het de bedoeling een vernieuwing in de opvang te bieden voor de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. Dit moet mogelijk worden door samenwerking tussen onderwijs, instellingen voor kinderopvang, buurtverenigingen, muziekscholen, sportverenigingen en bibliotheken. Vanaf 1998 worden ook experimenten ten behoeve van 12 tot 16 jarigen gestimuleerd. Per gemeente is een aantal plaatsen beschikbaar. Als de som van de uitkeringen lager is dan het beschikbare budget, kan een gemeente voor een verhoging van het aantal plaatsen in aanmerking komen.

    De hoogte van de financiële bijdrage is maximaal € 5614,17 (f 12.372,–) per gerealiseerde opvangplaats.

    Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

    Onze website is

    Met vriendelijke groet

    Bert Stegehuis.