europese subsidie

  • Linda van den Heuvel

    Geachte lezer

    Ons advocatenkantoor is lid van TEN, The European Network. TEN is een Europese vennootschap.

    Zou het mogelijk zijn op de een of andere manier subsidie te krijgen voor die deelname?

    Met vriendelijke groet,

    L. van den Heuvel

  • mr Onno van der Kuip

    Beste Linda,

    Ewijk-Wouw kan geen subsidie verkrijgen voor deelname aan TEN. De kosten van deelname vallen onder normale operationele kosten. Wanneer in het kader van TEN pan-europese projecten worden opgezet kunnen voor deze projecten - mits deze passen binnen EU-subsidieprogramma's op juridisch gebied - gesubsidieerd worden. Specifiek worden juridische kennisoverdracht projecten voor Oost- en Midden Europa gefaciliteerd. De toekomstige toetredingslanden krijgen ook veel subsidie voor de aanpassing van hun land (en dus wet- en regelgeving en procesrecht etc) aan de Europese Unie. Subsidiekansen volop dus.

    Worden er scholingskosten in het kader van TEN gemaakt, dan zijn deze subsidiabel via de fiscale Scholingsaftrek.

    Met vriendelijke groet,

    mr Onno W. van der Kuip

    info@vanderkuip.nl

    Meer informatie, surf naar

  • Rendeuro uw subsidietijger

    Beste linda,

    alweer mogelijkheden !

    Bijvoorbeeld.

    Algemeen

    Afkorting EUROOR

    Naam Voorlichting, raadpleging en participatie van de vertegenwoordigers van ondernemingen

    Budget Voor 2002: € 6 miljoen

    Looptijd 01.01.1997 - onbepaald

    Soort bijdrage Subsidie

    Samenvatting

    Onder budgetlijn B3-4003 ten behoeve van informering en raadpleging van ondernemings-vertegenwoordigers, worden acties gefinancierd ter bevordering van de ontwikkeling van de voorlichting, raadpleging en participatie van de vertegenwoordigers van ondernemingen (EUROOR).

    De voor subsidie in aanmerking komende acties zijn:

    praktijken, uitwisseling van informatie en ervaringen op het gebied van voorlichting, raadpleging en participatie in ondernemingen of concerns. Relatie tussen deze voorlichtings- en raadplegingspraktijken op het niveau van de onderneming en de Europese sectorale dimensie;

    acties ter voorbereiding van de betrokkenheid van werknemers in de Europese vennootschap;

    innovatieve acties op het gebied van de verspreiding van informatie over de voorlichtings- en raadplegingsrechten, de anticipatie op veranderingen en de voorkoming en oplossing van conflicten, met name in verband met herstructureringen, fusies, overdrachten en verplaatsingen van ondernemingen;

    Vooral gezamenlijke acties zullen worden aangemoedigd. Elk jaar worden bovendien een aantal prioritaire doelstellingen vastgesteld.

    Aanvragen kunnen worden ingediend door organisaties van vertegenwoordigers van werknemers of werkgevers, of door technische instanties die door één van de partijen zijn aangewezen.

    De bijdrage is maximaal 80% van de subsidiabele kosten en is nadrukkelijk niet bedoeld voor de onderhandelingen of dagelijkse werkzaamheden van de voorlichtings- en raadplegingsorganen.

    Aanvragen moeten vooraf met behulp van een aanvraagformulier bij de Europese Commissie worden ingediend. In 2002 worden de aanvragen in drie selectierondes beoordeeld, namelijk 27 maart, 31 mei en 13 september 2002.

    etc..

    Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

    Onze website is

    Met vriendelijke groet

    Bert Stegehuis.

  • Anneke Dries

    Hallo,

    gezien de wet voor Weduwen en Wezen is afgeschaft, ben ik benieuwd of er een vervangende regeling op Europees niveau is.

    Met vriendelijke groet,

    Anneke Dries