subsidie ziekteverzuim

  • Ad van Ginneken

    Voor een klant ben ik op zoek naar subsidiemogelijkheden voor bedrijven die willen deelnemen aan een project met een tweeledige doelstelling, te weten 1) voorkoming van ziekteverzuim en 2) het sneller aan werk helpen van zieken bij andere deelnemers aan het project.

    Wie heeft hier informatie over?

    Alvast bij voorbaat dank

  • drs. W.F. de Winter

    Geachte heer van Ginnken,

    Er zijn wel een paar mogelijkheden, afhankelijk van de invulling van uw project:

    * in de opstartfase wellicht een SKO, volgens mij bent u van van syntens dus deze is waarschijnlijk bekend.

    * indien er technologische innovates plaatsvinden bij het project dan is wellicht T&S een uitkomst

    * in de eindfase kunnen enkele subsidies betreffende kennisoverdracht mogelijkheden zijn.

    Hiernaast nog enkele opmerkingen, ten eerste deze opsomming is niet uitputtend… er zijn wellicht meedere mogelijkheden die ik hier niet benoemd heb. Tevens hangen de mogelijkheden sterk af van de specifieke invulling, wie zijn de deelnemers in het project, in welke regio, worden er kennisinstituten geraadpleegd, is het project grensoverschijdend, etc. Het voert te ver om al deze mogelijkheden hier op te sommen terwijl er verder geen specfieke voorwaarden vermeld worden.

    Indien u daar behoefte aan heeft kunt u op dit prikbord of direct nog enige aanvulling geven, zodat er wellicht een specifieker overzicht opgesteld kan worden.

    In afwachting van uw reactie, verblijft,

    met vriendelijke groet,

    drs. W.F. de Winter

  • Rendeuro uw subsidietijger

    Beste Ad, een mogelijkheid is bijvoorbeeld.

    Afkorting ARBOMSTAN

    Naam Subsidieregeling arbeidsomstandigheden

    Budget Voor 2001: € 7,94 miljoen (f 17,5 miljoen)

    Looptijd 01.10.1999 - onbepaald

    Soort bijdrage Subsidie

    Samenvatting

    De Regeling arbeidsomstandigheden heeft ten doel activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim en het verlagen van het aantal WAO-ers.

    Deze regeling sluit aan bij de Regeling convenanten arbeidsomstandigheden (CONAR) en valt onder de Kaderwet SZW-subsidies.

    Subsidie kan worden verstrekt aan rechtspersonen voor activiteiten die passen in het arbeidsomstandighedenbeleid en daarmee bijdragen aan de vermindering van het ziekteverzuim en het WAO-volume.

    Bijdragen kunnen worden verstrekt voor activiteiten die gericht zijn op:

    het behoud van werk en de (re)integratie in het arbeidsproces van mensen met een (dreigende) arbeidshandicap of chronische ziekte;

    de verbetering van de sociaal-medische begeleiding, de samenwerking tussen bij preventie en reïntegratie van werknemers betrokken deskundigen en de kennisbevordering over de relatie tussen arbeid en gezondheid;

    de verbetering van de kwaliteit van de arbodienstverlening of;

    het realiseren van de beschreven doelstellingen met betrekking tot het afsluiten van convenanten arbeidsomstandigheden, die het niveau v.d. bedrijfstakken overstijgen en waarop de subsidieregeling convenanten arbeidsomstandigheden niet van toepassing is.

    Het subsidiebedrag is begrensd. De subsidie die wordt verstrekt voor een activiteit of activiteiten die zijn opgenomen in het door de minister goedgekeurde projectplan, zijn nooit meer dan 100% van de kosten zoals begroot in de goedgekeurde begroting.

    Een aanvraag moet schriftelijk bij de directeur Arbeidsomstandigheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden ingediend.

    Arbeidsreintegratie is nogal een oerwoud van regelingen, dus een afspraak werkt vaak het beste.

    Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

    Onze website is

    Met vriendelijke groet,

    Bert Stegehuis

    gsm; 06-11.044.504