Subsidie voor aangepaste auto ivm Invalide zoon

  • Irma

    Een kennis die ik laatst sprak vertelde me dat hij naar de gemeente Venray was gestapt om te informeren of het mogelijk was een subsidie te krijgen voor een aangepaste auto om zijn meervoudig invalide zoon te kunnen vervoeren.

    Antwoord hierop was Nee, hij kon eventueel in aanmerking komen voor een deeltaxi kaart. Nu vraag ik me af hoe het mogelijk is dat dit mogelijk is, en of het wel klopt? Ik kan me nml herrinneren dat mijn oom die destijds een hersenbloeding kreeg wel een aangepaste auto kreeg om zichzelf te vervoeren.

    Het kind in kwestie is 9 jaar oud, en kan niet zitten, liggen praten enz: door een zuurstoftekort opgelopen tijdens een griep.

    Toen hij een tweede keer naar de gemeente stapte kreeg hij te horen dat het eventueel mogelijk was om een subsidie te krijgen op de kosten voor een aanpassing “Maar” dan mag de auto die hijzelf moet kopen niet ouder dan 3 én niet jonger dan 3 jaar zijn!! Nu weet ik dat er belachelijke regeltjes zijn maar dit slaat alles. Ik heb inmiddels gezocht op het Internet met de bedoeling deze kennis van dienst te zijn, maar ik als leek zou niet weten waar te beginnen, vandaar de volgende vraag:

    Kan iemand zo vriendelijk zijn om mij een link, adres of iets dergelijks te geven zodat ik voor mijn kennis eens op onderzoek kaan gaan wat de mogelijkheden zijn. Het gaat om een hardwerkende man die alles voor zijn kind overheeft, en die zijn kind ook eens het plezier wil doen om er eens samen een dagje op uit te gaan.

    Namens mijn kennis dank ik U voor Uw welkome reacties.

    grts Irma

  • P. Dings

    Probeert u het eens vanaf hier: http://www.wegwijzerloket.nl/page/pag_view.asp?pag_id=23791

    Met vriendelijke groet,

    Peter Dings

    Dings Consultancy

  • Irma

    Hartelijk dank voor Uw hulp, ook namens mijn kennis.

    Ik zal me eens gaan verdiepen in de eventuele mogelijkheden, en hopenlijk komt hij in aanmerking voor een bijdrage.

    grts Irma

  • geert rentema

    Hallo Irma,

    Ons zoontje heeft een ongeluk gehad, en heeft ook zuurstof te kort gehad.

    Voor ons zijn er fondsen aan geschreven, misschien kunnen we elkaar helpen?

    Er zijn mogelijkheden, MEE kan ook fondsen aanschrijven!

    Lean heeft net een zuurstoftherapie gehad in Zwijndrecht, en kan weer veel doen!

    Misschien wil je daar ook informatie over?

    Groetjes

    Geert en Lean

    Kijk eens op www.stichting-lean.nl

    ons email adres: rentema@versatel.nl

    mobiel nummer: 0628953774

  • jasper

    onbuds man in kennis stellen bakeleien enz enz hebben wij ook gedaan zelfde verhaal als u en wij hebben gewonnen met excusses van gemeente we hebben het huis aangepast auto aangepast en gaat nu ook erg snel allemaal maar wel eerst 2.5 jaar martellen voor je iets bereikt succes en voor tips verneem ik van u

  • robert

    geachte lezer,

    u heeft een aanvraag gedaan bij uw gemeente voor aanpassingen. in dit geval doet u een beroep op de WMO.

    de consulent van de WMO zal in eerste instantie uw aanvraag afwijzen en u een taxipas aanbieden. aangezien de consulenten van WMO geen medische achtergrond hebben kunt u in verweer gaan tegen dit besluit.

    U dient dan aan te geven dat de medewerker niet beschikt over medische kennis, of er wel og geen informatie is ingewonnen bij de specialist of huisarts ( in de regel doen zij dit niet) bij het bezwaarschrift beroep uzich op een onafhankelijke derde ( onafhankelijk indicatie specialist) welke door de WMO word betaald. U dient een verklaring van de ernst van de handicap, een toekomstprofiel, prijs specificatie, evebtuele tekening van de aanpassing van zowe de auto als eventueel de woning. dit dient u binnen 6 weken na ontvangst afwijzing in te dienen bij het WMO loket van uw gemeente.

    is de afwijzing al langer geleden dan dient u opnieuw een aanvraag in , in eerste instantie zal die afgewezen worden, waarvan u een afschrift krijgt. dan een bezwaar provcedure opstarten zo als hier boven beschreven, indien die wordt afgewezen contact opnemen met de ombutsman zorg

  • Loek Engels

    Beste mensen, dit is toch bureaucartie ten top!! Aanvragen indienen, aangeven hoe deze omzeild kunnen worden, tevens de aanvecht procedure aangeven enz enz. dit is toch echt belachelijk voor woorden!!!!!! Geen wonder dat alles zo duur wordt!!!! Een goedwillende en pratisch denkende ambtenaar