Senter en Syntens

  • Jan de Bie

    Op de subsidiepagina staan 2 websites met veel info over subsidie.

    Wie kan in het kort vertellen wat Senter en Syntens kan betekenen voor het bedrijfsleven.

  • mr Onno van der Kuip

    Senter is een zogenaamd Agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Senter voert subsidieregelingen uit in opdracht van diverse ministeries. nadruk ligt daarbij op technologie, energie, milieu en export. In juridische termen wordt Senter gemandateerd hiervoor en staat er naast de publicatie van een nieuwe regeling in de Staatscourant altijd een Mandateringsbesluit.

    Als het aan het ministerie van Economische Zaken ligt wordt de uitvoering van subsidieregelingen van het Rijk gemandateerd aan Senter. De 1-loket-gedachte….

    Naast Senter is NOVEM een organisatie die gemandateerd is diverse subsidieregelingen uit te voeren.

    Syntens is ontstaan uit de fusie tussen het Innovatiecentrum (vroeger de Rijksnijverheidsdienst) en afdeling Voorlichting van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Syntens valt onder directe verantwoordelijkheid van het Ministerie van Economische Zaken. Syntens voert enkele subsidieregelingen uit. U kent vast en zeker wel en De zakenlift.

    Syntens ondersteunt bedrijven die innovaties willen doorvoeren dan wel vraagstukken hebben op het gebied van de bedrijfsvoering.

    Wellicht dat medewerkers van Senter en Syntens een en ander willen toelichten.

    Met vriendelijke groet,

    mr Onno van der Kuip